تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/05/14 - 09:22
کد خبر: 512761

نگاهی بر پیامدهای اقتصادی افزایش تنش‌های منطقه؛

تشویش در بازهای مالی/ تاثیر تنش‌ها بر اقتصاد چیست؟

تشویش در بازهای مالی/ تاثیر تنش‌ها بر اقتصاد چیست؟

در حال حاضر و بروز بحران جدید در خاورمیانه، دو موضوع مهم در اقتصاد غرب تحت تاثیرات منفی قرار گرفته که مورد نخست آن به بازار انرژی و قیمت نفت بازگشته و مورد دیگر را باید در موضوع هزینه حمل وترانزیت کالا از شرق به غرب و بالعکس جستجو کرد. جو سنگین و محیط پر خطر، در نهایت منجر به کاهش حجم ترافیک دریایی در مسیر دریای سرخ و ترانزیت میان شرق و غرب شده که به احتمال زیاد، طی روزهای آتی نیز ادامه خواهد داشت.

به گزارش سرویس اقتصادی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ با تشدید تنش جدی در خاورمیانه در پی ترور اسماعیل هنیه، از رهبران جنبش حماس در تهران و قول قاطعانه ایران برای انجام حملات تلافی جویانه، اوضاع بازارهای مالی بار دیگر در پیچیدگی فرو رفته است. از سوی دیگر، آخرین داده های مربوط به بخش مشاغل آمریکا نیز به وضوح نشانگر خطر افتادن مجدد این کشور در دام خطر رکود اقتصادی است که همین امر نیز ریسک سرمایه گذاری را تا حد زیادی افزایش داده است.

موج‌های جدیدی از تورم در راه غرب 

بر اساس آخرین داده های مربوط به بخش مشاغل ماه گذشته آمریکا، دولت این کشور تنها موفق به ایجاد 114 هزار شغل شده و این در حالیست که هدفگذاری دولت برای تعداد شغل های تولیدی روی عدد 175 هزار شغل قرار داشته است. از سوی دیگر ، بر اساس نیازسنجی های جمعیتی آمریکا، تعداد مشاغل تولیدی در این کشور باید حدود 200 هزار شغل در ماه باشد. خطر شکل گیری موج جدیدی از تورم در غرب همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، خط شکل گیری موج تازه ای از تورم در غرب، از عوامل مهم تهدید کننده اقتصاد جهانی است.

در حال حاضر و بروز بحران جدید در خاورمیانه، دو موضوع مهم در اقتصاد غرب تحت تاثیرات منفی قرار گرفته که مورد نخست آن به بازار انرژی و قیمت نفت بازگشته و مورد دیگر را باید در موضوع هزینه حمل وترانزیت کالا از شرق به غرب و بالعکس جستجو کرد. جو سنگین و محیط پر خطر، در نهایت منجر به کاهش حجم ترافیک دریایی در مسیر دریای سرخ و ترانزیت میان شرق و غرب شده که به احتمال زیاد، طی روزهای آتی نیز ادامه خواهد داشت.

وضعیت امروز بازارهای جهانی | نیما آگاهی

در خصوص بازار انرژی باید گفت که در حال حاضر، شوک به وجود آمده بر اثر ترور اسماعیل هنیه به بازار نفت تا حدی برطرف شده و صبح روز شنبه، قیمت هر بشکه نفت برنت به حدود ۷۷ دلار ریزش داشته و نفت وست تگزاس نیز در کانال ۷۵ دلار قرار دارد. اما نگاهی به جدول قیمت ها نشانگر افزایش قیمت سبد نفتی اوپک بر خالف نفت بازارهای دیگر است. هر بشکه نفت اوپک در حال حاضر در محدوده 81 دلار به سر برده که اختلاف قیمت فاحشی با نفت دیگر بازارها دارد.

در خصوص موضوع ترانزیت نیز باید گفت که حضور سنگین ناوهای جنگی آمریکا در شرق دریای مدیترانه، پایگاه پنجم نیروی دریایی این کشور در بحرین و ورود جنگنده های جدید آمریکایی به پایگاه هوایی خود در قطر در کنار آماده شدن نیروهای حوثی یمن برای مشارکت احتمالی در عملیات تلافی جویانه نظامی ایران علیه اسرائیل، جو امنیتی سنگینی در منطقه ایجاد نموده است. همین جو سنگین و محیط پر خطر، در نهایت منجر به کاهش حجم ترافیک دریایی در مسیر دریای سرخ و ترانزیت میان شرق و غرب شده که به احتمال زیاد، طی روزهای آتی نیز ادامه خواهد داشت.

موضوع افزایش قیمت و تورم در قیمت انرژی دقیقا با موضوع ترانزیت نفت و دیگر کالاهای اساسی میان شرق و غرب در ارتباط بوده و تردد پر خطر نفتکش ها در مسیر دریای سرخ همچنان بزرگترین عامل تهدید کننده اقتصاد غرب محسوب می شود. به عنوان مثال، بر اساس آمار اعالمی دو هفته پیش از سوی شرکت زنتا هزینه حمل هر کانتینر 40 فوت در مسیر دریای سرخ از ۳۲۲۳ دلار در ماه آوریل به 8461 دلار افزایش یافته که این افزایش هزینه حمل آن هم به بیش از دو برابر، منجر به افزایش شدید قیمت کالاهای وارداتی از شرق و در نتیجه، تورم شدید در قیمت مصرف کننده در بازار اروپا شده است.

از سوی دیگر، کالاهای اروپایی نیز به دلیل همین افزایش شدید قیمت تمام شده، توان رقابت با کالاهای چینی در آسیا را تا حد زیادی از دست داده اند. روی چه دارایی هایی سرمایه گذاری کنیم؟ وخامت وضعیت امنیتی در خاورمیانه و قرار گرفتن آمریکا در ورطه سقوط مجدد به دامان رکود اقتصادی، نهایتا منجر به ریزش سنگین برخی از بازارهای جهانی شده است.

طی 48 ساعت گذشته، بسیاری از بازارهای پر ریسک مانند بورس های آمریکا، ارزهای دیجیتال و حتی بازار فلزات نیز به دلیل انتشار همزمان آمار بخش مشاغل این کشور و افزایش تنش در خاورمیانه شاهد ریزش بعضا سنگین بوده اند. توصیه اکید فعالان بازار این است که حتی المقدور در چنین شرایطی، سرمایه گذاران به سمت بازارهای کم ریسک حرکت کرده و از هرگونه ورود به بازارهای پر ریسک چون ارزهای دیجیتال به شدت خودداری نمایند. اساسا در زمان بروز هرگونه بحران در محیط ژئوپولیتیک و ژئوا کونومیک جهانی، دارایی های ریسک پذیر بیشترین میزان ضرر را متحمل خواهند شد.

چرا که بی ثباتی در اقتصاد جهانی منجر به حرکت طبیعی سرمایه گذاران به سمت دارایی های کم ریسک همچون طلا و نقره شده و بر عکس، آنها را از بازار سهام، ارزهای دیجیتال و فلزات اساسی دور خواهد کرد. همین کاهش استقبال و تقاضا برای دارایی های ریسک پذیر نهایتا منجر به ریزش ارزش دارایی های پر ریسک در بازارهای جهانی خواهد شد.

رسیدن دلار به 62 هزار تومان 

اما برعکس، همانطور که در گزارش های پیشین خبرگزاری تحلیل بازار نیز اشاره شد، دارایی هایی چون طلا و نقره با رشد قیمت چشمگیری طی روزهای آخر هفته گذشته مواجه شده اند. توصیه ا کید فعالان بازار این است که حتی المقدور در چنین شرایطی، سرمایه گذاران به سمت بازارهای کم ریسک حرکت کرده و از هرگونه ورود به بازارهای پر ریسک چون ارزهای دیجیتال به شدت خودداری نمایند. البته روی سخن ما با سرمایه گذارانی است که قصد هولد کردن دارایی های مورد سرمایه گذاری خود برای میان مدت یا بلند مدت را داشته و از طریق معاملات اسپات کسب درآمد نمی کنند.

مراقب نوسان قیمت ارز در ایران باشید اما در خصوص طلا نیز باید گفت که یک با گ بزرگ در بازار طلا داخل ایران وجود داشته که آن، قیمت دلار است. در حال حاضر، قیمت دلار پس از چند هفته بار دیگر به کانال ۶۲ هزار تومان نفوذ کرده و حباب ناشی از قیمت دلار به شدت ناشی از حواشی تحمیل شده بر بازار به دلیل تنش جدید خاورمیانه است.

iyflnKqz3cVl

از آنجا که قیمت طلا بر اساس انس جهانی آن با احتساب قیمت دلار محاسبه می شود، بدیهی است که قیمت طلا طی روزهای گذشته با افزایش چشمگیر روبرو باشد. لذا، اگرچه پیشنهاد می شود دارایی های خود را به صورت طلا به عنوان ابزاری نسبتا امن و کم ریسک نگه داشته و از وارد کردن سرمایه سنگین به بازارهای پر ریسک خودداری نمایید.

اما توجه داشته باشید که در شرایط فعلی بازار یا اقدام به خرید نکنید یا در صورت اقدام، به صورت پله ای و با احتساب برآیند هر دو تحلیل تکنیکال و فاندامنتال وارد بازار شوید تا بیش از حد در معرض خطر حباب قیمت دلار در بازار ارز قرار نگیرید.

گزارش از محمد جهاد 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
واکنش شهاب زاهدی به شایعه بازگشت به پرسپولیس
عکس/ اهتزاز بزرگ‌ترین پرچم لبنان بر فراز برج پرچم ایران
شهادت دو فرمانده جهاد اسلامی در حمله رژیم صهیونیستی به دمشق
گزینه ترامپ برای وزارت خزانه داری مشخص شد
به وقتش جواب همه را می‌دهم
به انتخابات بیایم از صفحه روزگار محوم می‌کنند!
اسرائیل به آمریکا خبر داده که می‌خواهد جنگ پایان یابد
انتقادات از تیم ملی مغرضانه است
مرگ سالانه ۳۰۰۰۰ نفر بر اثر آلودگی هوا در ایران
استقبال پزشکیان از روس‌ها در کریدور ریلی شمال-جنوب
کلید نهایی آزمون دکترای تخصصی وزارت بهداشت منتشر شد
یارانه دهک اول تا سوم واریز شد
۷۰ درصد پرستاران خشونت کلامی و فیزیکی را تجربه می‌کنند
چاره‌ای جز صرفه‌جویی در مصرف انرژی نداریم
خدمت سربازی وظیفه همه جوانان کشور است
نمی‌شود که فقط درباره تیم ملی به‌ به و چه چه کرد
آغاز بررسی و پرداخت خسارت‌های برقی
تفتیش بدنی علی لاریجانی و هیات ایرانی در فرودگاه بیروت صحت دارد؟!
آمار وحشتناک گرایش پایه هفتمی‌های مدارس به دخانیات
ورود خیرین برای انجام طرح‌های پژوهشی حوزه محیط زیست
تحصیل ۲.۵ میلیون دانش‌آموز در ۱۹هزار مدرسه غیردولتی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top